Marco Robbertsen benoemd als Chief Commercial Officer bij Van Lanschot Kempen Zwitserland

Marco Robbertsen benoemd als Chief Commercial Officer bij Van Lanschot Kempen Zwitserland

Nieuwe baan man (05) on the move

Van Lanschot Kempen Zwitserland kondigt vandaag de benoeming aan van Marco Robbertsen als Chief Commercial Officer (CCO). In deze rol is Marco verantwoordelijk voor de uitvoering van de commerciële strategie van de wealth manager in Zwitserland.

Katja Kok, CEO Van Lanschot Kempen Zwitserland: ‘Marco is een open, daadkrachtige persoonlijkheid met een stevige, internationale achtergrond in Private Banking. Hij is een ervaren leider met een warm hart voor relatiemanagement en een scherp oog voor nieuwe business opportunities. We zijn ervan overtuigd dat Marco als mens en met zijn kennis en ervaring een waardevolle toevoeging is aan ons Managementteam en dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de verdere positionering en groei van Van Lanschot Kempen Zwitserland. Wij zijn heel blij met zijn komst en kijken uit naar een leuke en vruchtbare samenwerking.’

In zijn vorige rol was Marco Robbertsen werkzaam als Market Head Middle East bij Banque Internationale à Luxembourg (BIL), waar hij tevens CEO is geweest van het kantoor in Dubai. Daarvoor heeft hij in een internationale omgeving diverse functies bekleed bij Deutsche Bank en Credit Suisse. Hij startte zijn loopbaan als management trainee bij ABN AMRO en was daarna o.a. Team Head en Senior Relationship Manager in Singapore bij de bank. Marco brengt 19 jaar werkervaring in de financiële sector mee.

Van Lanschot Kempen Zwitserland combineert private banking en asset management activiteiten en vertegenwoordigt de internationale wealth management propositie van de Van Lanschot Kempen groep. Met een team van 38 medewerkers bedient de bank internationaal georiënteerde private clients, family offices en institutionele beleggers en onderhoudt een groot internationaal netwerk van fiscalisten, trustkantoren, onafhankelijke asset managers en andere intermediairs.