Marco Willner door NN Investment Partners benoemd tot hoofd beleggingsstrategie Multi-Asset

Marco Willner door NN Investment Partners benoemd tot hoofd beleggingsstrategie Multi-Asset

Marco Willner image (1).jpg

NN IP heeft per 1 april 2020 Marco Willner benoemd tot hoofd beleggingsstrategie Multi-Asset. Hij gaat rapporteren aan Ewout van Schaick, hoofd Multi-Asset bij NN IP en zal gevestigd zijn in Den Haag. Het NN IP Multi-Asset team heeft meer dan € 30 miljard onder beheer en biedt oplossingen die klanten helpen met het bereiken van beleggingsdoelstellingen. Met de toevoeging van Marco draait het NN IP Multi-Asset strategieteam op volle kracht. 

Marco Willner over zijn nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit deel uit te gaan maken van een van de meest toonaangevende Multi-Asset Teams in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat innovaties op het gebied van ESG, AI en beleggingsgedrag de komende jaren zullen gaan bijdragen aan een solide marktpositionering van zowel het team als van NN IP.”  

Marco heeft meer dan 15 jaar ervaring in de Europese vermogensbeheersector en is gespecialiseerd in beleggingsstrategie, asset allocatie en quant beleggen. Voor zijn komst naar NN IP leidde hij het strategische beleggingen-team van de Duitse vermogensbeheerder Feri. Daarvoor adviseerde hij als strateeg de Shell pensioenfondsen.  Hij is medeoprichter van een in Frankfurt gevestigde asset manager, gespecialiseerd in alternatieve quant strategieën.

Marco behaalde een Executive MBA aan de Universiteit van Oxford en promoveerde in Finance aan de Goethe Universiteit in Frankfurt.