Caja de Groot is de nieuwe Chief Operating Officer van Auréus Group

Caja de Groot is de nieuwe Chief Operating Officer van Auréus Group

Nieuwe baan vrouw (01) on the move

Caja de Groot is per 1 mei in dienst getreden van Auréus Group als Chief Operating Officer (COO) en treedt daarmee toe tot de statutaire directie van Auréus. De aandeelhouder en per 4 mei ook de toezichthouders hebben haar benoeming goedgekeurd. Met de aanstelling van De Groot wordt de statutaire directie uitgebreid van drie naar vier personen.

Caja de Groot (1968) was hiervoor Compliance Officer bij Stroeve & Lemberger. Auréus heeft haar kwaliteiten in het afgelopen jaar tijdens de lopende systeemintegratie binnen Auréus als projectleider via Blanco Services mogen ervaren.

In haar nieuwe functie wordt zij verantwoordelijk voor onder meer de dagelijkse operationele zaken, waarbij ze veel ervaring heeft op het gebied van Mifid II, KYC, cliëntenovereenkomsten, orderverwerking, geautomatiseerde managementinformatie, risk rapportage en de jaarlijkse revisie van de cliëntendienstverlening.

Verder is ze leidend op het kennisgebied van portfolio managementsystemen en onboarding. Haar kwaliteiten worden door Auréus gezien als complementair met die van de huidige directieleden. 'Het doet ons genoegen dat het managementteam daarmee wint aan diversiteit', zo stelt Auréus in een persbericht inzake de benoeming van De Groot. 

De Groot heeft vanaf 1992 eerst voor Effectenbank Stroeve, vanaf 2001 voor Bank DeGroof en vanaf 2009 voor Stroeve & Lemberger gewerkt. Daarvoor was ze actief voor Citicorp en Citibank. Verder is zij zorgvrijwilliger bij Stichting Xenia, een hospice voor jongeren en jongvolwassenen.

CEO Stefan Roosendaal is zeer verheugd met de komst van De Groot: 'Vanuit haar ervaring is Caja uitstekend geëquipeerd om structuren te bouwen om onze verdere groei de komende jaren mogelijk te maken en onze dienstverlening verder te professionaliseren.'