BlackRock: Private markten cruciaal voor beleggers in post-Covid-19-wereld

BlackRock: Private markten cruciaal voor beleggers in post-Covid-19-wereld

Private Equity Private Debt
Wereldbol Europa.png

De openbare (publieke) financiële markten hebben een turbulente periode achter de rug. Eerst veroorzaakte de pandemie een verkoopgolf, daarna kwam het herstel door de ongekende maatregelen van overheden en centrale banken. 'Wij zien nu mogelijkheden in de minder liquide en minder snel bewegende private markten: we verwachten dat ze beleggers toegang bieden tot structurele trends', stellen de experts van BlackRock in hun wekelijke commentaar.

Private markten vormen volgens BlackRock een steeds groter onderdeel van institutionele portfolio’s. De omvang van dit marktsegment is verdrievoudigd sinds de financiële crisis, van 2,5 biljoen dollar in december 2007 tot 7,7 biljoen nu. De onderdelen van de private markt, waaronder private equity, private debt, vastgoed en infrastructuur, vormen nu circa 26% van de activa van de grote pensioenfondsen in de wereld. Dat was 19% in 2008, stelt BlackRock op basis van cijfers van consultant Willis Tower Watson.

'Deze markten kunnen illiquide zijn en niet geschikt voor alle beleggers. Maar wij geloven dat ze beleggers juist kunnen helpen om een gediversifieerde portefeuille te bouwen en dat ze een betere weergave zijn van de wereldwijde economie. De private markten zullen een steeds belangrijkere rol spelen in het versterken van beleggingsportefeuilles.'