eToro: Shell wacht verkiezingen af ten aanzien van de energietransitie

eToro: Shell wacht verkiezingen af ten aanzien van de energietransitie

Energietransitie Politiek
Olie Grondstoffen

Shell presenteerde vanmorgen een driejaarlijkse update van de strategie voor de energietransitie, voor het eerst sinds 2021. Hoewel Shell vandaag zijn doelen om de uitstoot van schadelijke gassen terug te dringen licht heeft aangescherpt, zullen critici het niet voldoende vinden.

Met verkiezingen in zowel de Europese Unie (juni) als de VS (november) in aantocht lijkt Shell af te wachten wat in deze twee belangrijke regio’s de politieke koers gaat worden. De zittende politici onder leiding van Ursula von der Leyen en Joe Biden streven naar snellere hervorming op energiegebied, maar hun posities staan onder druk.

Welke koers gaan de nieuwe leiders varen? Pas bij meer duidelijkheid zal Shell diepere investeringen overwegen. Ondertussen bespaart Shell-topman Sawan, geheel in lijn met zijn vorig jaar gepresenteerde strategie, zowel op kosten als uitstoot bij bedrijfsactiviteiten waarvan hij nu al zeker weet dat er geen plaats voor is in het Shell van de toekomst.