Schroders: Navigeren door onzekerheid

Schroders: Navigeren door onzekerheid

Vooruitzichten
Outlook vooruitzicht (03)

Na een krachtige marktrally aan het einde van het vorige jaar lijken de waarderingen over de verschillende beleggingscategorieën uitgerekt.

Hoewel Schroder nog steeds uitgaat van een zachte landing in de VS, is deze verwachting nu breed weerspiegeld in aandelenkoersen, creditspreads en de anticipatie op renteverlagingen op de obligatiemarkten, aldus het bedrijf vandaag. Volgens CIO Johanna Kyrklund ligt de uitdaging voor beleggers in de snelheid waarmee markten kunnen verschuiven, gezien de aanstaande verkiezingen in 40 landen, een gespannen geopolitiek klimaat, en centrale banken die door economische landingen sturen, wat allemaal bijdraagt aan mogelijke marktvolatiliteit. Ze stelt dat rentedaling pleit voor beleggen maar het is belangrijk om flexibele beleggingsstrategieën te hanteren die snel kunnen inspelen op veranderende markten en profiteren van nieuwe beleggingskansen.

Vooruitkijkend benadrukt ze het belang van het evalueren van het beleidslandschap na de 3D Reset, waarbij de diverse omstandigheden en uitdagingen waarmee verschillende economieën worden geconfronteerd, worden erkend. In deze context wordt de economische divergentie gezien als een kans voor beleggingen:

  • Opkomende markten met orthodox beleid bieden positieve vooruitzichten voor lokale valuta-schulden.
  • China worstelt met een deflatoir beleggingsklimaat te midden van een vastgoedcrisis, wat een voorzichtige benadering van zijn exportcyclus vereist.
  • Japan handhaaft stimulerend beleid vanwege zijn geschiedenis van deflatie en een hoog niveau van overheidsschuld.
  • Europa kampt met groeiproblemen, maar profiteert van een stabiel politiek systeem en conservatief begrotingsbeleid.
  • De VS, met de wereldreservemunteenheid, heeft meer speelruimte voor stimulerend beleid, maar de

Ze stelt verder om niet te steunen op beleggingsstrategieën die de afgelopen tien jaar effectief waren. In plaats daarvan is het van belang om de focus te verleggen naar het herkennen van verschillen en het benutten van nieuwe mogelijkheden in dit voortdurend veranderende economische klimaat. Aangezien economische ontwikkelingen nog steeds worden beïnvloed door menselijk gedrag, zullen aanpassingsvermogen en een goed begrip van opkomende trends essentieel zijn voor beleggers in de komende kwartalen.