BPF Schilders kiest Van Lanschot Kempen voor fiduciair management

BPF Schilders kiest Van Lanschot Kempen voor fiduciair management

Fiduciair Management Pensioenfondsen Pensioen
Handshakle.jpg

BPF Schilders stelt Kempen Capital Management, de vermogensbeheerder van Van Lanschot Kempen, aan als nieuwe fiduciair manager. Het afgelopen jaar heeft het pensioenfonds, onder begeleiding van Montae & Partners, een uitgebreid en zorgvuldig selectietraject naar een fiduciair manager uitgevoerd. De dienstverlening bestaat uit een volledig fiduciair management mandaat.

BPF Schilders verzorgt het pensioen van alle werknemers en ondernemers in de sector Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. In totaal beheert het pensioenfonds het pensioen van ruim 100.000 deelnemers en heeft een belegd vermogen van ruim € 8 miljard.

Dick Vis, Voorzitter namens werkgevers van BPF Schilders: ‘Na een gedegen en een zorgvuldig selectietraject voor een nieuwe fiduciair manager is onze keuze op Van Lanschot Kempen gevallen. Vanaf het begin van het aanbestedingstraject was er een goede, professionele match tussen beide partijen. Daarbij zijn we onder de indruk geraakt van de proactieve benadering en de innovatieve aanpak van Van Lanschot Kempen. Als fonds willen we graag een voorloper blijven op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast komen er spannende tijden aan met het nieuwe pensioenakkoord. Als pensioenfonds hebben we het vertrouwen dat we in Van Lanschot Kempen de juiste, toekomstbestendige partner hebben gevonden.’

Erik van Houwelingen, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen, verantwoordelijk voor Investment Strategies & Solutions: ‘We zijn trots dat BPF Schilders voor ons heeft gekozen als fiduciair manager. In het gedetailleerde aanbestedingstraject zijn we zeer onder de indruk geraakt van de professionaliteit en deskundigheid van het bestuur van het pensioenfonds. Met grote toewijding gaan we de continuïteit van het pensioenfonds naar de toekomst waarborgen. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met BPF Schilders, waarbij we gezamenlijk de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel maken.’