LGIM: Engagement heeft positieve impact op aanpakken klimaatverandering

LGIM: Engagement heeft positieve impact op aanpakken klimaatverandering

ESG
Algemeen (21) samenwerken

Vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM), een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, publiceert vandaag zijn jaarlijkse Climate Impact Pledge-rapport. Daaruit blijkt dat ongeveer 1.000 bedrijven die in de jaarlijkse beoordeling zijn opgenomen, de klimaatrisico's op een positieve manier aanpakken.

In de loop van het jaar heeft LGIM het aantal bedrijven waaraan middels stemmen sancties werden opgelegd omdat ze niet voldeden aan de minimumnormen inzake klimaatverandering, met meer dan 35% zien dalen. Waar het vorig jaar nog om 130 bedrijven ging, zijn het dit jaar 80 bedrijven. Dit laat de positieve impact van LGIM's aanpak en het wereldwijde momentum voor klimaatactie zien. Van deze 80 ondernemingen behoren de olie & gas-, REIT-, bank- en mijnbouwsectoren tot de meest gesanctioneerde sectoren.

  1. Succesvol engagement leidde ertoe dat LGIM een eerder afgestoten bedrijf opnieuw heeft opgenomen in een reeks op duurzaamheid gerichte fondsen
  2. LGIM zal twee ondernemingen uit dezelfde fondsenreeks afstoten omdat zij niet op bevredigende wijze op engagement hebben gereageerd; nog eens twaalf ondernemingen blijven op de uitsluitingslijst staan
  3. Tijdens het proxy-seizoen 2022 zijn momenteel 80 bedrijven onderworpen aan stemsancties omdat ze niet voldoen aan de minimale klimaatveranderingsnormen van LGIM