BlackRock gaat samen met iCapital toegang wealth managers tot private markten vergroten

BlackRock gaat samen met iCapital toegang wealth managers tot private markten vergroten

Private Equity Private Debt
Handshake 2.jpg

BlackRock en fintech bedrijf iCapital Network breiden hun partnerschap uit om wealth managers wereldwijd meer en betere toegang te geven tot de private markt, inclusief ELTIF’s (European Long-Term Investment Funds).

De combinatie van BlackRock's private market beleggingsproducten met iCapital's technologie gaat deze beleggers ondersteunen bij alle aspecten van het managen en distribueren van private market beleggingen aan hun klanten. Het partnerschap zal zich toespitsen op de distributie van wereldwijde private marktfondsen, als ook op de ELTIF, een steeds belangrijker vehikel voor de distributie in dit beleggingssegment in Europa.

Hoewel de wereldwijde markt voor alternatieve beleggingen meer dan 10,7 biljoen dollar bedraagt, met een verwachte groei van 9,8% rond 2025, zijn de allocaties van particuliere beleggers altijd achtergebleven bij die van institutionele beleggers. De komende jaren, zo is de verwachting, zal de belangstelling van particuliere beleggers toenemen als gevolg van de aanhoudend lage rente, de lagere rendementsverwachtingen voor staatsobligaties en de toenemende vraag naar meer diversificatie in portefeuilles, als tegenwicht voor de hogere marktvolatiliteit.