UBS AM: EM-obligaties in de startblokken voor goed 2021

UBS AM: EM-obligaties in de startblokken voor goed 2021

EMD
Obligaties (02)

Obligaties uit opkomende landen (EM FI) gaan het waarschijnlijk goed doen nu de Biden-regering is aangetreden. Dat zeggen de experts van UBS Asset Management in het rapport ‘EM Fixed Income – As good as it gets?’ Vooral lokale valuta in deze landen profiteren van de zwakke dollar. En opkomende markten zijn aantrekkelijk geprijsd.

Enkele hoogtepunten uit het rapport:

  • Obligaties uit opkomende markten hadden een sterk vierde kwartaal. De ongekend ruime stimulus en minder onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingen overtroefden de negatieve gevolgen van de pandemie.
  • De spreads van EM Investment Grade obligaties liggen op pre-covid niveau. De EM High Yield spreads zijn 100 basispunten hoger dan voor de pandemie, maar de hogere risicopremies worden gerechtvaardigd omdat het risico op niet-terugbetaling wat groter is.
  • De rentetarieven in de opkomende markten staan in de meeste van deze landen op een historisch laag niveau en bieden daardoor weinig waarde, terwijl de meeste valuta's van opkomende landen fundamenteel nog steeds ondergewaardeerd zijn.
  • De rendementen in het eerste kwartaal van 2021 zullen waarschijnlijk de mondiale factoren blijven weerspiegelen, waaronder het tempo en de omvang van de stimuleringsmaatregelen in de ontwikkelde economieën en de ontwikkelingen op het gebied van de pandemie.