Capital Group: Uiteindelijk zullen de financiële markten weer opleven

Capital Group: Uiteindelijk zullen de financiële markten weer opleven

Vooruitzichten
Jeremy Cunningham_643x393.png

Als de uitbraak van het coronavirus in de rest van de wereld een vergelijkbaar patroon volgt als in China, is er reden tot voorzichtig optimisme voor de financiële markten. Dat schrijft vermogensbeheerder Capital Group in een paper met de laatste stand van zaken ‘COVID-19 impact on economies and markets: update from Capital Group’.

‘Op dit moment is het niet realistisch om een snel herstel te verwachten. Er is een aanzienlijke kans dat de situatie eerst nog slechter wordt voordat ze verbetert. Beleggers zullen zich geleidelijk aanpassen aan de vooruitzichten op een vertragende economie. Het sentiment op de beurzen blijft waarschijnlijk volatiel, afhankelijk van het wereldwijde verloop van het virus en de maatregelen die worden genomen om het virus te bestrijden.

‘Maar uiteindelijk zullen de markten weer opleven, net als bij elke voorgaande crisis. Voorspellen wanneer dat gebeurt, is bijzonder moeilijk. Het komt vaak op een moment dat het marktsentiment extreem negatief is. Maar als dat gebeurt, zullen de beleggers die voorbij de dagelijkse volatiliteit kijken, en zich op de lange termijn kunnen richten, uiteindelijk beloond worden.

‘Onze portefeuillebeheerders focussen zich op de bedrijven waarin we beleggen, in plaats van op de aandelenkoersen. Gedurende de hele economische cyclus zijn we in dialoog met het management van de onderneming. Zo kunnen we de externe gebeurtenissen in perspectief houden en onze vooruitzichten voor de onderneming beter onderbouwen.

‘Azië heeft al weken te maken met COVID-19. Voor de medewerkers in onze kantoren in Beijing, Hongkong, Singapore en Tokio en voor onze klanten in de regio is dit niets nieuws. Een maand geleden hadden ze te maken met een noodsituatie, maar nu keren ze alweer terug te naar een meer normale levens- en bedrijfsomgeving. In Azië lijkt het aantal nieuwe gevallen van coronavirus zich te hebben gestabiliseerd. Het is nog te vroeg om te voorspellen wanneer het normale leven in Azië volledig wordt hervat. Maar de vooruitzichten zijn geruststellend.’