Nordea AM: ‘Drie onderbelichte sectoren in de klimaatstrijd’

Nordea AM: ‘Drie onderbelichte sectoren in de klimaatstrijd’

Duurzaam beleggen Klimaatverandering ESG
Klimaatverandering.jpg

Sommige beleggers zijn van mening dat beleggen in klimaat- en milieuoplossingen in wezen begint en eindigt bij de alternatieve energie sector. Volgens Henning Padberg en Thomas Sørensen, portefeuille managers van de Global Climate and Environment strategie van Nordea Asset Management, doet zo’n enge beschrijving zwaar afbreuk aan het werkelijke scala van mogelijkheden:

  • “De slimme landbouwrevolutie breekt de laatste jaren echt door dankzij de goedkopere technologie, die nu wordt ingezet in een breed toepassingsgebied. [...] Hoewel slimme landbouw op dit moment slechts een klein beleggingsdomein is, zien we een enorm potentieel in bedrijven zoals AGCO en Trimble.”
  • “We hebben een aantal interessante beleggingsoplossingen geïdentificeerd die de markt op dit moment nog onderwaardeert. Autodesk is zo'n bedrijf dat goed gepositioneerd is om van die vraag te profiteren, dankzij software voor bouwinformatiemodellering die de efficiëntie in de hele waardeketen van een bouwproject verhoogt.”
  • “Om de groeiende trend van 'green consumerism’ te benutten, zijn we belegd in een aantal ondernemingen die natuurlijke ingrediënten en duurzame verpakkingen produceren, [zoals het Ierse Kerry Group]. Hun oplossingen zijn de stuwende krachten achter de trend, waardoor ze kunnen profiteren van een gezonde groei.”