ACTIAM: een briefwisseling tussen ESG-team en Aandelenteam

ACTIAM: een briefwisseling tussen ESG-team en Aandelenteam

Duurzaam beleggen Infrastructuur Klimaatverandering Economie algemeen ESG
Duurzaamheid.jpg

Ruud Hadders, Responsible Investment Officer – ACTIAM: ‘De Nederlandse overheid is eindelijk begonnen met het proactief stimuleren van de aanschaf en het gebruik van elektrische voertuigen. Toen recent in de media werd gezegd dat elektrische voertuigen eigenlijk niet zo milieuvriendelijk zijn, ergerde ik me groen en geel’.

Caspar Snijders
, Portfolio manager Equities – ACTIAM: ‘Feit is dat het pure noodzaak is dat de Nederlandse overheid beleid opstelt om het aantal elektrische voertuigen (EV) te verhogen. Ik zal het uitleggen. Om te kunnen profiteren van de milieugerelateerde voordelen die EV beloven, moeten ze eerst echt gemeengoed (mainstream) worden’.

Lees de volledige discussie in de vorm van een briefwisseling in de bijlage.

Bijlagen