State Street: Beleggersvertrouwen stijgt in november

State Street: Beleggersvertrouwen stijgt in november

Fixed Income Equity
Stocks.jpg

State Street Global Markets heeft de resultaten bekendgemaakt van de State Street Investor Confidence Index® (ICI) voor November 2019.

Het beleggersvertrouwen steeg wereldwijd tot 80,9, een stijging van 1,7 procentpunt ten opzichte van het herziene cijfer over oktober. De verbetering van het sentiment werd gedreven door een stijging van het Europese beleggersvertrouwen dat met 1,1 procentpunt steeg naar 133,9. In Noord-Amerika bleef het vertrouwen stabiel en in en Azië was juist sprake van een lichte daling van het beleggersvertrouwen.

Een score van 100 op de ICI duidt op een neutrale risicobereidheid. De Investor Confidence Index van is een kwantitatieve analyse van het vertrouwen onder institutionele beleggers en komt tot stand op basis van daadwerkelijke handelsdata van State Street Global Markets. Hoe hoger het percentage dat institutionele beleggers investeren in aandelen, hoe groter hun risicobereidheid en vertrouwen.

Michael Metcalfe, Hoofd Global Macro Strategy:

‘De laatste keer dat het Europese beleggersvertrouwen zo hoog was, was vlak voor de eerste ronde van de aankoop van ECB-staatsobligaties eind 2014. Hoewel het vertrouwen in 2019 een vergelijkbare stijging liet zien, heeft het in ieder geval aangehouden tot de eerste maand van de daadwerkelijke aankoop.’