De S in ESG: Carlo Funk (SSGA)

De S in ESG: Carlo Funk (SSGA)

S van ESG ESG
Carlo Funk (foto archief SSGA) 980x600.jpg

Door Carlo Funk, Global Head of ESG Strategy en EMEA Head of ESG bij State Street Global Advisors

Hoe geven jullie invulling aan de S van ESG?

‘De sociale pijler van ESG biedt een brede definitie die zowel diversiteit als inclusie omvat, elementen van mensen- en arbeidsrechten, maar bijvoorbeeld ook specifieke gebieden zoals productveiligheid, verkooppraktijken en werknemerswelzijn.

Het meten en kwantificeren van risico’s en kansen voor ondernemingen is cruciaal bij investeringsbesluiten, maar vormt soms nog een uitdaging, vooral bij gebrek aan een internationaal overeengekomen boekhoudstandaard op het gebied van ESG.

Wij blijven ons richten op materialiteit door een groot aantal datapunten te verzamelen en deze als materiële sociale factoren in kaart te brengen in lijn met de definities van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB), die nu worden opgenomen in de International Sustainability Standards Board (ISSB).’

Hoe verhoudt de S zich ten opzichte van de E en de G binnen de beleggingsportefeuille?

‘De S-pijler wordt steeds belangrijker en relevanter voor duurzaam beleggen naarmate meer beleggers cijfermatige onderbouwing willen van de impact van ESG-beleid op de strategie en prestaties van een onderneming.

Wij adresseren de sociale pijler via onze beleggingsstrategie én door effectief engagement. Vooral op het gebied van stewardship kunnen we gedegen sociaal beleid bevorderen om de waardecreatie op de lange termijn te verbeteren.’

 

De S-pijler wordt steeds belangrijker.