PMT, PGGM en MN onderzoeken mogelijkheid van gezamenlijk pensioenbedrijf

PMT, PGGM en MN onderzoeken mogelijkheid van gezamenlijk pensioenbedrijf

Pensioenfondsen
Samenwerking.jpg

Partijen beogen vervolg op succesvolle samenwerking sinds 2021, waarbij MAP-systeem wordt ingezet voor pensioenadministratie bij MN.

PMT, PGGM en MN melden vandaag dat ze de mogelijkheid onderzoeken van een gezamenlijk pensioenbedrijf. PMT verschuift in die opzet haar mandaat voor de pensioenuitvoering voor ruim 1,4 miljoen deelnemers naar een gezamenlijke organisatie binnen PGGM-pensioenbeheer. De plannen hebben geen gevolg voor de beleggingsmandaten die bij MN Vermogensbeheer zijn neergelegd.

Het plan voor een geïntegreerde pensioenbeheerorganisatie beantwoordt aan de strategische ambities van beide uitvoeringsorganisaties om schaalvoordelen te behalen voor hun klanten. Dit moet voor de betrokken pensioenfondsen leiden tot lagere kosten per deelnemer en ruimte voor investeringen in innovatie ten behoeve van het bedienen van deelnemers en werkgevers.

Contract in 2025

Het onderzoek naar een bundeling van pensioenbeheeractiviteiten is het vervolg op de eerder ingezette gezamenlijke ontwikkeling van een administratieplatform voor het pensioenbeheer. Daarbij wordt het PGGM-systeem MAP geschikt gemaakt voor de pensioenadministratie van PMT en Bpf Koopvaardij. De volgende stap is het onderbrengen van de pensioenadministratie van PMT bij PGGM-pensioenbeheer. MN-personeel dat nu het beheer voert over deze administratie zal toetreden tot het geïntegreerde pensioenbeheerbedrijf. Dit zal twee locaties hebben, in Zeist en Den Haag.

Alle betrokken partijen zijn in deze fase in gesprek hoe de samenwerking vanaf 2024 kan worden vorm gegeven. Hiervoor is een Memorandum of Understanding opgesteld, dat op 8 mei is ondertekend. Dit moet later dit jaar leiden tot definitieve contractuele afspraken.