Spf Atos benoemt Russell Investments tot fiduciair ondersteuner

Spf Atos benoemt Russell Investments tot fiduciair ondersteuner

Fiduciair Management
Samenwerking.jpg

Russell Investments, een wereldwijde aanbieder van fiduciaire dienstverlening, heeft vandaag aangekondigd dat zij door Stichting Pensioenfonds Atos (SPA) is aangesteld als fiduciair ondersteuner.

SPA, een gesloten pensioenregeling specifiek toegewijd aan in Nederland gevestigde (ex-)werknemers van Atos, is verantwoordelijk voor een vermogen van 2,3 miljard* euro.

Russell Investments zal met SPA samenwerken om de beleggingsstrategie van SPA verder te verfijnen. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de open-architectuur aanpak van Russell Investments. Deze aanpak biedt toegang tot de best passende vermogensbeheerders en stelt SPA in staat om haar governance model verder te verbeteren.

Om te voldoen aan de lange termijn doelstellingen van de deelnemers, zal Russell Investments ook gedetailleerde strategische inzichten verstrekken ten behoeve van de allocatie van het vermogen. Russell Investments heeft uitgebreide kennis op het gebied van private markten. SPA kan gebruik maken van deze kennis om de portefeuille samenstelling op het gebied van private markten te ontwikkelen, te verbeteren en om toegang te krijgen tot de aantrekkelijke rendements- en inkomstenmogelijkheden binnen deze categorie.

Daarnaast is Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) een belangrijk aandachtspunt voor SPA. De MVB overwegingen van SPA zullen dan ook door Russell Investments in de beleggingsportefeuilles geïntegreerd worden.

Met de aanstelling van Russell Investments verstevigt SPA haar governance en zal zo beter in staat zijn om aan de wensen en eisen van de toezichthouder te voldoen.

De benoeming komt mede tot stand door de jarenlange ervaring van Russell Investments in het leveren van fiduciaire diensten voor institutionele beleggers wereldwijd en volgt op een periode van sterke groei in haar fiduciaire business. Russell Investments is verantwoordelijk voor het beheer van meer dan 95 miljard** euro aan fiduciaire mandaten wereldwijd.

In een reactie op de benoeming, Christiaan Tromp, bestuurslid van SPA en voorzitter van de beleggingscommissie reageerde:

"Na een competitief aanbestedingsproces zijn we verheugd Russell Investments aan te stellen als fiduciair manager voor ons pensioenfonds. De vermogensbeheerder heeft een lange staat van dienst op het gebied van onafhankelijke oplossingen en diensten op het gebied van fiduciair beheer. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Russell Investments, waarbij we de expertise en omvang van Russell Investments benutten om te voldoen aan de lange termijn vereisten van onze deelnemers en tegelijkertijd onze huidige governance structuur versterken."

Martijn Kuipers, algemeen directeur Noord-Europa, concludeerde:

"Er is een groeiende vraag naar een meer onafhankelijke oplossing voor fiduciair beheer in heel Europa, en in het bijzonder in Nederland. De afgelopen 86 jaar hebben wij onze beleggingscapaciteiten aangescherpt door samen te werken met grote instellingen wereldwijd, en deze benoeming weerspiegelt onze diepgaande en toonaangevende expertise in fiduciair beheer. Wij zijn verheugd om met SPA samen te werken en kijken ernaar uit om samen met het pensioenfonds een totaaloplossing te leveren die voldoet aan de lange termijn doelstellingen van het fonds, waarbij ons wereldwijde platform volledig wordt benut ten behoeve van de deelnemers." 

 

* Bron: SPA per septembre 2022 

**Bron: Russell Investments per juni 2022