Peter van Meel: Nieuwe pensioenstelsel is verhaal met open eindjes

Peter van Meel: Nieuwe pensioenstelsel is verhaal met open eindjes

Pensioenfondsen Pensioen Pensioenstelsel
Algemeen (12) doel

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel heeft grote gevolgen voor alle stakeholders. Pensioenfondsen, uitkeringsinstanties, werkgevers en werknemers. Peter van Meel, Bestuurder bij Pensioenfonds ING, ziet open eindjes: ‘Veel zaken zijn straks logisch geregeld. Het probleem zit echter een slag dieper.’

Voor Van Meel is de nieuwe pensioenwet nog een verhaal met veel open eindjes. Hij staat aan het hoofd van een zogeheten gesloten pensioenfonds: Pensioenfonds ING. Dit is het oude bedrijfspensioenfonds van bankconcern ING en verzekeraar Nationale- Nederlanden.

Ooit één bedrijf, maar nu zijn de concerns ontvlochten en hebben ze sinds 2014 allebei een eigen pensioenfonds. Van Meel houdt zich bezig met de pensioenrechten (en de ingelegde miljarden) van de toenmalige werknemers. Wat de plek wordt van de gesloten fondsen in het nieuwe stelsel is nog altijd niet helemaal duidelijk.

Aan Rajish Sagoenie, Partner en Actuaris AG van consultancybureau Milliman Pensioenen, vertelt Van Meel wat er voor zijn fonds komt kijken bij de invoering van het nieuwe stelsel. ‘We moeten op alle scenario’s voorbereid zijn.’

Lees het volledige interview met Peter van Meel (Bestuurder Pensioenfonds ING) op de website van Management Scope.