Pimco: Groen en digitaal zijn de nieuwe cyclische sectoren

Pimco: Groen en digitaal zijn de nieuwe cyclische sectoren

Duurzaam beleggen Infrastructuur
digitaal (1).jpg

Nu de economie langzaam aan een herstel begint, moeten beleggers hun aandacht verschuiven van cyclische sectoren naar de geldstromen die voortvloeien uit overheidsbeleid. Groen en digitalisering zijn de nieuwe cyclicals, stelt Geraldine Sundstrom, Portfoliomanager bij Pimco.

Doorgaans is het logisch om vroeg in een economische cyclus de blootstelling aan cyclische sectoren en bedrijven te vergroten en zo te profiteren van het herstel. “De oude leerboekregels zijn echter mogelijk niet meer van toepassing in een tijdperk van ontwrichting”, stelt Sundstrom. “Ze zouden kunnen leiden tot teleurstelling.”

Ze baseert zich op de plannen die verschillende landen hebben op tafel legden. Zo presenteerden bondskanselier Merkel en de Franse president Macron een economisch herstelplan van 500 miljard euro, met tevens een duidelijke boodschap: het herstel zal anders en groen zijn.

Zelfs China, dat de afgelopen twee decennia vertrouwde op infrastructuur om de groei te stimuleren, stelde dat het volgende herstel niet op ‘bakstenen’ zal zijn gebaseerd. Exportkampioen Zuid-Korea heeft een stimuleringspakket ontworpen dat gericht is op digitalisering en deglobalisering, dat ook de volksgezondheid en het milieu beschermt.

 Tijden zijn veranderd, betoogt Sundstrom. “Het nieuws rondom groen en digitaal zwelt verder aan. We staan wellicht aan de vooravond van een nieuw cyclisch tijdperk. Het gaat niet langer om bakstenen, maar om computerchips.”