Duitse Paribus Groep richt dochtermaatschappij in Nederland op

Duitse Paribus Groep richt dochtermaatschappij in Nederland op

Vastgoed
11062019Paribus_Boecher_Thomas_Managing Director_Portrait 99Kb.jpg

De Duitse Paribus Groep breidt uit met de oprichting van een dochtermaatschappij in Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in WTC Amsterdam zal Paribus Real Estate Management B.V. op zoek gaan naar geschikte investeringsobjecten op de Nederlandse markt voor Paribus-deelnemingen of voor derden. Daarnaast fungeert het als aanspreekpunt voor buitenlandse beleggers die in de Nederlandse vastgoedmarkt willen investeren en ondersteunt zij beleggers voor de plaatselijke begeleiding van huurders van Paribus-vastgoed in Nederland. De directeuren zijn Mathijs Breuk en Roman Burger.

Het nieuwe in Nederland gevestigde bedrijf ondersteunt de acquisitie van objecten door Paribus Immobilien Assetmanagement GmbH voor internationale institutionele beleggers die in het hoofdkantoor van het concern in het Duitse Hamburg strategisch wordt voorbereid en operationeel wordt aangestuurd.

Stijgende vastgoedprijzen als goede basis voor investeringen

“Wij zetten consequent de volgende stap binnen de strategische visie van de Paribus Groep en worden sinds kort ook in het buitenland door een Paribus-vennootschap vertegenwoordigd”, aldus Thomas Böcherdirecteur van de Paribus Holding GmbH & Co. KG over de uitbreiding. De bedrijfslocatie in het zakelijk centrum van Amsterdam als economische hart van Nederland is ideaal om netwerken te onderhouden en trends binnen de vastgoedmarkt tijdig te onderkennen. Bij de acquisitie van objecten staat met name core-vastgoed voor gebruik door kantoren met een totaal investeringsvolume van tussen 20 en 100 miljoen euro per transactie centraal. Daarnaast richt Paribus zich ook op value-added-portfolio's. “Sinds enige tijd stellen wij vast dat de vastgoedprijzen in Nederland stijgen. Investeerders treffen bij toetreding tot deze markt momenteel een betere risico-baten-verhouding aan dan bijvoorbeeld in Duitsland”, aldus Böcher over de vooruitzichten om in het buurland te investeren.

Aandeel Nederlands vastgoed meer dan 60 procent in portefeuille

Naast de acquisitie van nieuwe investeringsobjecten, ondersteunt Paribus Real Estate Management het asset management van de Paribus Groep bij de begeleiding van de huurders van het vastgoed in portefeuille in Nederland voor nieuwe en/of opvolgende huurcontracten en bij de coördinatie van het vastgoedbeheer ter plaatse. “Nederland is één van onze kernmarkten waarin wij tijdens de hausseperiode 25 objecten in de Paribus-vastgoedportefeuille voor asset management en beheer hadden. Het aandeel van ons Nederlandse vastgoed in de totale portfolio bedroeg meer dan 60 procent. Het lag dus voor de hand dat wij naast ons asset management in Hamburg ook een vennootschap ter plaatse zouden oprichten die nog dichter bij de markt zit”, aldus Böcher.

Mathijs Breuk en Roman Burger benoemd tot directeur

De bedrijfsleiding van Paribus Real Estate Management bestaat uit Mathijs Breuk en Roman Burger. Breuk is verantwoordelijk voor de divisie acquisitie van objecten, Burger voor de asset management van de vastgoedportefeuille. “Met Mathijs Breuk hebben wij een gekwalificeerde vastgoedexpert in Nederland als bedrijfsleider van Paribus Real Estate Management weten binnen te halen. Hij kent niet alleen ons vastgoed van binnen en buiten, maar is tevens een expert op het gebied van de Nederlandse vastgoedmarkt. Hij is in deze functie een grote aanwinst en zal samen met Roman Burger, die al jaren medeverantwoordelijk is voor het succes van onze Nederlandse vastgoedportefeuille, de bedrijfsleiding overnemen”, aldus Böcher over het managementteam van de eerste buitenlandse dochtermaatschappij van Paribus.

Mathijs Breuk bekleedt al bijna 20 jaar verantwoordelijke functies binnen de Nederlandse vastgoedsector. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit en is een geverifieerd Professional Member of the Royal Institution of Chartered Surveyors (MRICS) en heeft na functies bij internationaal opererende dienstverleners voor vastgoed en vastgoedadviesbureaus de afgelopen jaren het Nederlandse Paribus-vastgoed als externe dienstverlener beheerd.

Roman Burger is bijna 20 jaar binnen de fondsensector actief en is sinds 2011 asset manager voor Nederlands vastgoed. Sinds 2014 is de bedrijfseconoom senior asset manager van Paribus Immobilien Assetmanagement GmbH en heeft het Nederlandse Paribus-vastgoed onder zijn hoede. Begin 2019 werd Burger tot directeur van de door hem beheerde investeringsfondsen benoemd en tot procuratiehouder van de Paribus Immobilien Assetmanagement GmbH.