AllianzGI: Beleggen in Latijns-Amerikaanse obligaties biedt solide kansen

AllianzGI: Beleggen in Latijns-Amerikaanse obligaties biedt solide kansen

Infrastructuur Opkomende markten Infrastructuur obligaties
allianzgi-beleggen-in-latijns-amerikaanse-obligaties-biedt-solide-kansen_1_7sdpwN.jpg

Beleggen in Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties wordt vaak als riskant beschouwd. Maar door landen en projecten zorgvuldig te selecteren, kan deze activaklasse een aantrekkelijk rendementspotentieel en een solide risicoprofiel bieden, stelt Paul David van AllianzGI in Selectivity may pay off in Latin American infrastructure debt.

Beleggen in Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties wordt vaak als riskant beschouwd. Maar door landen en projecten zorgvuldig te selecteren, kan deze activaklasse een aantrekkelijk rendementspotentieel en een solide risicoprofiel bieden, stelt Paul David van AllianzGI in Selectivity may pay off in Latin American infrastructure debt.

Hoofdpunten:

Beleggers kijken steeds meer naar infrastructuur om hun portefeuilles in evenwicht te brengen - en een actieve selectie van Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties kan bijzonder aantrekkelijk zijn

Focussen op essentiële infrastructuurprojecten in landen van beleggingskwaliteit kan helpen om het markt-, valuta- en politieke risico verbonden aan deze activaklasse te minimaliseren

Met een zorgvuldige opbouw van de portefeuille kan Latijns-Amerikaanse infrastructuurschuld binnen een traditionele kernallocatie zitten, zelfs als deze een hoger rendementspotentieel biedt

Hoewel elke deal met betrekking tot infrastructuurschuld uniek is, laat de analyse van AllianzGI zien dat Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties ongeveer 100 basispunten extra yield bieden in vergelijking met vergelijkbare Amerikaanse overheidsbedrijven.

Bij de actieve selectie van projecten stelt AllianzGI voor om te focussen op de zes Latijns-Amerikaans landen met investment grade kredietratings: Mexico, Chili, Peru, Colombia, Uruguay en Panama. Deze landen hebben allemaal sterke trackrecords voor het ontwikkelen van hun infrastructuur met buitenlands kapitaal. Cruciaal daarbij is dat ze ook allemaal de komende jaren een aanzienlijke instroom van buitenlandse investeringen nodig hebben.

Politiek

Het risico kan verder worden beperkt door te selecteren in sectoren zoals elektriciteitsdistributie en -transmissie