BlackRock: Beleggen in hoogrentende obligaties te rechtvaardigen

BlackRock: Beleggen in hoogrentende obligaties te rechtvaardigen

Fixed Income
Obligaties (03)

De experts van het BlackRock Investment Institute (BII) stellen dat beleggen in high yield obligaties op dit moment gerechtvaardigd is ten opzichte van het veiligere investment grade schuldpapier, blijkt uit het wekelijkse commentaar van het BII.

Rendementen op hoogrentende obligaties zijn immers minder gevoelig voor renteschommelingen. En hoewel het aantal faillissementen sinds 2022 is opgelopen, is dat percentage volgens Moody’s aan het afvlakken. BlackRock zet in op Europese high yield omdat de spreads gunstiger zijn dan in de VS. Daarnaast geeft de vermogensbeheerder de voorkeur aan schuldpapier uit opkomende markten die uitgegeven is in harde valuta boven staatsobligaties van ontwikkelde landen.

Het macro-economische klimaat in opkomende landen leent zich ook beter voor het nemen van risico’s omdat de centrale banken de rente hebben verlaagd in antwoord op de afnemende inflatie. Wat betreft de aan inflatie gelinkte obligaties, gaven we altijd de voorkeur aan die uit de VS, aldus BlackRock, maar de experts zijn inmiddels wat positiever over Europese inflatie gelinkte obligaties en staan daar nu neutraal tegenover.