Young Professionals over AI: Walid Hemmat (AF Advisors)

Young Professionals over AI: Walid Hemmat (AF Advisors)

Artificial Intelligence Technology
Walid Hemmat (foto archief AF Advisors) 980x600.jpg

Door Walid Hemmat, Asset Management Analyst, AF Advisors

 

Zie je (generatieve) AI als een kans of als een bedreiging voor institutionele beleggers?

‘Ik zie de ontwikkeling van AI als een kans die institutionele beleggers in staat stelt om te gedijen in een landschap van ongekende mogelijkheden. Een toekomst waarin de meest adaptieve beleggers zullen floreren. Bedrijfsbreed zal AI elk proces veranderen: van het beleggingsbeleid tot aan risk management en compliance.

Wanneer ik even mijn gedachten erop los laat, stel ik mij een toekomst voor waarin real-time informatie uit complexe databronnen wordt benut voor ongekende (beleggings)inzichten. Denk aan gelijktijdige analyses van ontelbare variabelen, die hypergeoptimaliseerde portefeuilles mogelijk maken. Vanuit risk management zullen portefeuilles continu worden gemonitord, waarbij voorspellende analyses potentiële risico’s identificeren vóórdat deze zich materialiseren.

Ook op ESG-gebied zal AI impact hebben door asset owners in staat te stellen sterk gepersonaliseerde portefeuilles te creëren én deze dynamisch te optimaliseren op basis van real-time ESG-metrics, marktomstandigheden en individuele beleggersvoorkeuren. Portefeuilles zullen voortdurend aansluiten bij de ethische doelen van institutionele beleggers.

Ondanks deze spannende toekomstscenario’s draait AI voor mij niet om het vervangen van mensen: het gaat erom onze capaciteiten te verhogen, de menselijke creativiteit te ontketenen en de grenzen te verleggen van wat we samen kunnen bereiken.’

 

Bedrijfsbreed zal AI elk proces veranderen.