DELA investeert 100 miljoen in zorgvastgoed via Syntrus Achmea

DELA investeert 100 miljoen in zorgvastgoed via Syntrus Achmea

Real Estate
Duurzaam wonen-vastgoed-980x600.jpg

Coöperatie DELA treedt met 100 miljoen euro toe tot het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het zorgvastgoedfonds gaat het mandaat gebruiken voor nieuwe beleggingen in woon-zorgcomplexen, waarbij naast een passend financieel rendement een hoog maatschappelijk rendement wordt nagestreefd.

Het zorgvastgoedfonds gaat het mandaat gebruiken voor nieuwe beleggingen in woon-zorgcomplexen.

Namens de participanten in het ADHCPF heeft Syntrus Achmea de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in onder meer nieuwe complexen, waar levensloopbestendige woningen worden gecombineerd met zorg in de directe nabijheid en waar actief wordt gewerkt aan een gemeenschap en het verminderen van eenzaamheid.

Frank Eizinga, CIO van DELA geeft aan dat de investering past bij de uitgangspunten van DELA: 'Als coöperatie staan we midden in de samenleving. Daar past het streven naar zowel een financieel en maatschappelijk rendement perfect bij. We zetten ons als coöperatie in voor een zo zorgeloos mogelijk leven waarbij solidariteit ons uitgangspunt is. Om deze reden kiezen we specifiek voor Nederland voor dit deel van de vastgoedbeleggingsportefeuille. Zo investeren we met maatschappelijke waarde in de achtertuin van het grootste deel van onze leden.'