BNY Mellon IM: China, Zuid-Korea en Taiwan favoriete opkomende markten

BNY Mellon IM: China, Zuid-Korea en Taiwan favoriete opkomende markten

Asia

Het beeld voor opkomende markten wordt meer diffuus, wat zal leiden tot uiteenlopende beursprestaties. China, Zuid-Korea en Taiwan staan er volgens BNY Mellon Investment Management voor komend jaar het beste voor.

In een commentaar op de ontwikkelingen, wijst marktstrateeg Lale Akoner van de Amerikaanse assetmanager op drie bepalende succesfactoren voor opkomende markten, te weten: vaccinatietempo, monetair en begrotingsbeleid en specifieke landenrisico’s.

‘De snelheid van de uitrol van vaccinaties in Noord-Azië positioneert het als een duidelijke winnaar onder de opkomende landen, waarbij China en Zuid-Korea het herstel leiden’, aldus Akoner. Ondanks de nieuwe restricties die gelden in Singapore en Taiwan, zal dit het herstel ook hier niet noemenswaardig schaden, voegt ze toe.

‘Azië verkeert over het algemeen in een goede staat vanuit het oogpunt van monetair en fiscaal beleid, omdat de meeste landen het zich kunnen veroorloven hun beleid te verkrappen als de inflatiedruk begint toe te nemen’, vervolgt de strateeg. Zo noemt ze China als land dat ‘het zich kan veroorloven te verkrappen indien nodig’.

De landeneigen risico’s betreffen volgens Akoner vooral ‘hoge dollarschulden, lage valutareserves en dubbele tekorten’. Deze opkomende markten komen onder druk te staan in een afbouwend scenario, waarin de wereldwijde financiële omstandigheden verkrappen.

In China staat de economie er goed voor, nu de binnenlandse consumptie aantrekt. ‘We zien geweldige kansen in zowel de segmenten groei als waarde’, zegt Akoner. Twee andere landen die beleggers volgens haar kunnen overwegen zijn Taiwan en Zuid-Korea. Beide profiteren mee van het Chinese herstel en van het wereldwijde chiptekort.