DWS: Olieprijs in maart 2021 op $ 37 per vat

DWS: Olieprijs in maart 2021 op $ 37 per vat

Commodities Equity
Olie.png

De pandemie en de economische gevolgen daarvan zorgen voor een enorme daling van de olieprijs. Een vat WTI-olie is inmiddels weer gestegen, maar vermogensbeheerder DWS verwacht niet dat de prijs van een vat olie sterk zal toenemen.

“Als de vraag naar olie uiteindelijk weer toeneemt, zullen de grote voorraden ervoor zorgen dat de prijs in de maanden die daarop volgen laag blijft”, schrijf hoofd grondstoffen Darwei Kung in de CIO Commodity Commentary – Post the oil-price inflection.

DWS verwacht dat de prijs van een vat WTI-olie in maart 2021 op 37 dollar zal liggen, mede omdat de olieproducerende landen hun productie verlagen.

Terwijl olie het moeilijk heeft, leeft goud als beleggingssegment op. Beleggers zoeken naar activa met minder risico’s en dit stut de goudprijs. DWS verwacht dat de goudprijs in maart volgend jaar 1800 dollar per troy ounce aantikt.