Nieuwe naam voor moederbedrijf InsingerGilissen

Nieuwe naam voor moederbedrijf InsingerGilissen

Asset Management
Jakob Stott - CEO, Wealth Management.jpg

KBL epb wijzigt naam in Quintet.

Pan-European private banking groep krijgt nieuwe naam en huisstijl, die partnerschapsbenadering in wealth management weerspiegelt.

Luxemburg, 16 januari 2020: KBL European Private Bankers, opgericht in 1949 in Luxemburg en gevestigd in meer dan vijftig Europese steden, heet voortaan "Quintet".

De nieuwe naam en huisstijl van de groep, die vandaag bekend zijn gemaakt, worden ingevoerd op een moment dat de bank veel investeert om de potentie die de groep heeft verder te benutten. Onder meer door uitbreiding van het dienstenaanbod en het vergroten van de internationale reikwijdte.

De pan-Europese private banking groep is in zijn geheel omgedoopt tot 'Quintet Private Bank'. KBL Luxembourg, de private bank in het Groothertogdom heet voortaan 'Quintet Luxembourg' en KBL España wordt 'Quintet España'.

De dochterbedrijven van de groep, van oudsher stevig verankerd in andere markten, blijven actief onder hun huidige merknamen, maar krijgen tevens de vermelding 'a Quintet private bank'. De merken die dit betreft zijn Brown Shipley (VK), InsingerGilissen (Nederland), Merck Finck (Duitsland) en Puilaetco (België en Luxemburg), dat voorheen bekend stond onder de naam 'Puilaetco Dewaay'.

Overal waar Quintet actief is, zullen alle merken een gemeenschappelijke huisstijl krijgen, die wordt gekenmerkt door vijf onderling met elkaar verbonden ringen. Geïnspireerd door de universele kracht van muziek en om de partnerschapsbenadering van de groep te benadrukken, symboliseert de naam Quintet de vijf zintuigen en vijf vingers aan een hand, waarbij het vrouwelijke nummer twee en het mannelijke nummer drie worden gecombineerd en alle mensen symboliseert.

‘Onze nieuwe naam staat voor wie we zijn als bedrijf en hoe we waarde toevoegen,’ aldus Jakob Stott, CEO, Wealth Management. "Net als een muziekgezelschap brengen we diverse standpunten en verschillende perspectieven samen, zodat we aan de behoeften van onze cliënten kunnen voldoen en hun vertrouwen verdienen door altijd dat te doen wat voor hen het beste is.

‘Quintet is een private bank voor mensen die vanuit een ander perspectief naar de wereld kijken, die een partner zoeken zoals wij, die zich volledig inzet voor het beschermen en laten groeien van hun vermogen alsof het hun eigen vermogen betreft," zegt hij. "Door flexibiliteit en zekerheid te combineren, richten we ons op datgene wat het belangrijkst is voor de personen en families die we bedienen, zodat zij kunnen investeren in een rijker leven, vanuit welke definitie dan ook.’