DWS: Lancering ESG-versie van fonds Europese bedrijfsobligaties

DWS: Lancering ESG-versie van fonds Europese bedrijfsobligaties

Fixed Income ESG
Duurzaam (3).jpg

DWS lanceert een nieuw ESG-fonds dat belegt in investment grade bedrijfsobligaties uit de eurozone. Daarmee biedt de vermogensbeheerder nu acht ESG-obligatiefondsen aan, die samen meer dan 2 miljard euro beheren.

Het nieuwe DWS Invest ESG Euro Corporate Bonds fonds is een variant van het DWS Euro Corporate Bonds fonds. De duurzame versie past een specifieke ESG-screening toe waardoor het aantal obligaties waarin het fonds kan beleggen, met 20% afneemt in vergelijking met de traditionele variant. Beide fondsen worden beheerd door Karsten Rosenkilde.

Het nieuwe fonds past de gebruikelijke uitsluitingen toe. Zo wordt er niet belegd in bijvoorbeeld controversiële sectoren en bedrijven die de Global Compact-richtlijnen van de Verenigde Naties schenden. Het ‘UN Global Compact’ is een platform van de VN dat 10 principes formuleert op het domein van mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en anti-corruptie.

Daarnaast wordt er een ‘best-in-class’ toegepast die pioniers en laatkomers op het gebied van duurzaamheid identificeert. In laatkomers mag niet worden belegd. Deze ‘best-in-class’ is gebaseerd op een aantal ESG-indicatoren met een specifieke focus op het reduceren van CO2-uitstoot.

Jörn Wasmund, hoofd obligaties bij DWS, vindt het zeer belangrijk om duurzaamheid te integreren bij het beleggen in obligaties: “ESG-criteria gelden als een accuraat model voor het tijdig herkennen en benoemen van risico’s. Zo kunnen grote koersdalingen worden vermeden en biedt het beleggers de mogelijkheid om een beter voor risico gecorrigeerd rendement te behalen.”