BlackRock: Introductie iShares ESG-indexfonds voor euro-bedrijfsobligaties in nauwe samenwerking met Kempen

BlackRock: Introductie iShares ESG-indexfonds voor euro-bedrijfsobligaties in nauwe samenwerking met Kempen

Fixed Income
investeringen 2.jpg

BlackRock heeft een iShares ESG-indexfonds voor euro-bedrijfsobligaties geïntroduceerd. Het fonds werd gelanceerd in nauwe samenwerking met Kempen Capital Management, dat voor € 830 miljoen aan startkapitaal in het fonds heeft geïnvesteerd.

Het iShares ESG Screened Euro Corporate Bond Index Fund volgt de Bloomberg Barclays Euro Corporate Index en belegt in bedrijfsobligaties in euro's, en sluit bedrijven uit met activiteiten die te maken hebben met controversiële wapens, kernwapens en civiele vuurwapens, tabak, steenkool en bedrijven die de UN Global Compact Principles schenden. Het is een UCITS-fonds dat genoteerd is in Dublin en voldoet aan de AIFMD-normen.

Als onderdeel van het voortdurende streven om duurzaam beleggen net zo eenvoudig te maken als traditioneel beleggen, is BlackRock een samenwerking aangegaan met Kempen Capital Management om tegemoet te komen aan de vraag van zowel institutionele als particuliere klanten in Nederland. Dit is de volgende fase in de samenwerking tussen BlackRock en Kempen, die al eerder samen het iShares Euro Investment Grade Corporate Bond Index Fund in 2012 op de markt hebben gebracht dat nu een AuM van € 1,3 miljard heeft opgebouwd.