Rabo Frontier Ventures: 80 miljoen euro extra voor groei kansrijke bedrijven

Rabo Frontier Ventures: 80 miljoen euro extra voor groei kansrijke bedrijven

Impact investing
rabo-frontier-ventures-80-miljoen-euro-extra-voor-groei-kansrijke-bedrijven_1_YphrT3.jpg

Vanuit het investeringsfonds Rabo Frontier Ventures komt 80 miljoen euro extra beschikbaar voor startups in financiële en agrarische innovatie. Dit bedrag komt boven op het huidige fonds van 70 miljoen euro. In totaal beheert Rabo Frontier Ventures nu 150 miljoen euro.

Harrie Vollaard, verantwoordelijk voor Rabo Frontier Ventures: “Na meer dan tien investeringen in twee jaar tijd zien wij wereldwijd nog veel potentie voor ondernemers met ambitie om verder door te groeien. Ons werk met ondernemers en investeerders smaakt absoluut naar meer. Als investeringsfonds bouwen wij graag met ondernemers aan een duurzame toekomst. Niet morgen, maar vandaag.”

Hij vervolgt: “Juist die onderscheidende en vernieuwende bedrijven kunnen rekenen op onze steun, toegang tot ons netwerk en uitgebreide kennis van de markt. Wij zien dat die kansen voor ons ook liggen in innovatie hotspots San Francisco, Singapore en Tel Aviv. Vandaar dat we daar ook gericht gaan samenwerken met andere fondsen om toegang tot interessante mogelijkheden te waarborgen.”

Meer dan 10 startups duurzaam laten groeien

Rabo Frontier Ventures, opgericht in maart 2017 heeft in twee jaar tijd in 10 startups geïnvesteerd. Dit was beduidend meer dan vooraf ingeschat. Het fonds is actief op twee fronten, namelijk FinTech startups en Food & Agri startups. Voorbeelden van investeringen zijn blockchainplatforms  We.trade, Komgo, beleggingshulp Peaks en de boekhoudapp Tellow. Rode draad in alle investeringen is dat de ondernemers bijdragen aan duurzame groei, waar dan ook ter wereld.

Naast focus op Nederland, groei in San Francisco, Singapore en Tel Aviv

Nederland blijft voor Rabo Frontier Ventures interessant qua investeringen. Veel innovaties vinden hun oorsprong hier, bijvoorbeeld op het terrein van Food & Agri. En er zijn ook zeker interessante ontwikkelingen op het gebied van fintech. Die volgt Rabo Frontier Ventures op de voet. 

Met het extra kapitaal verkent Rabo Frontier Ventures nadrukkelijk de kansen in wereldsteden waar nu de innovatie versnelt, namelijk San Francisco, Singapore en Tel Aviv. Voor de verschillende continenten worden deze steden gezien als de bakermat van innovatie. In deze steden is de pioniersmentaliteit aanwezig die nodig is om bedrijven fors te laten groeien. Talent trekt talent aan en Rabobank ziet mogelijkheden om daar te investeren.