WTW: Lancering eerste eigen Private Equity-fonds

WTW: Lancering eerste eigen Private Equity-fonds

Private Equity
Investeringen.jpg

WTW kondigt het voornemen aan om een private equity-focused fonds te lanceren, binnen de EU bekend als een Reserved Alternative Investment Fund (RAIF), onder voorbehoud van goedkeurig door de regelgevende instanties.

Het te lanceren nieuwe fonds, genaamd WTW Private Equity Access Fund (of ‘WTW PEAF’), zal investeren in verschillende private equity mogelijkheden inclusief co-investments. Het fonds heeft in de aanloop naar de lancering al commitments van meer dan € 500 m mogen ontvangen.

Met het nieuwe private-equity fonds wordt de institutionele private equity business van WTW voor het eerst aangeboden in de vorm van een beleggingsoplossing. Dit is in lijn met het bredere initiatief in de industrie om beter aan te sluiten bij de lange termijn behoefte van veel eindbeleggers, zoals voor DC-regelingen, en te investeren in assets die over het algemeen moeilijker toegankelijk zijn voor deelnemers in DC-regelingen en private wealth beleggers.

Het fonds geeft beleggers toegang tot private-equity en is naar verwachting in Q3 beschikbaar in Europa en de APAC regio. WTW gelooft dat private equity investeringen, welke in het verleden een hoge illiquiditeitspremie hebben geboden, de beste mogelijkheid vormen om het lange termijn rendement te maximaliseren in private markten en daarom het beste startpunt vormen voor illiquide DC-strategieën.

Het WTW PEAF bevat ook mechanismen die verzekeren dat de waardering wordt afgestemd op de intrinsieke waarde van de onderliggende activa en dat de liquiditeit wordt afgestemd op het tijdstip van aflossing. Het proces maakt gebruik van een externe partij voor de waardering van het fonds. Daarbij gebruik makend van best practices om beleggers toegang te bieden tot evergreen, semi-liquide fondsen die in private markten beleggen.

Catheleyne van Erp, Hoofd WTW Investments Nederland, zei: 'De lancering van het fonds is kansrijk voor beleggers en is het resultaat van drie jaar aan ontwikkeling. Cruciaal voor eindbeleggers die hun vermogen willen laten groeien, is dat zij nu de mogelijkheid hebben om een dedicated private-equity  allocatie te verkrijgen in een fondsstructuur, de eerste van zijn soort in de markt.'

WTW PEAF, is het eerste private kapitaal evergreen, semi-liquide fonds wat wordt gelanceerd door het WTW’s Private Markets Solutions Team onder leiding van Ben Leach.  Het team werkt aan andere lange-termijn oplossingen die hierop volgen, waarbij de focus ligt op een breder aanbod voor spaarders in Europa en de APAC regio. Naast DC-regelingen, zal PEAF ook beschikbaar zijn voor andere institutionele en individuele professionele beleggers.

Het WTW PEAF-fonds is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 zal plaatsvinden.