Pimco verhoogt obligatie exposure in ontwikkelde markten buiten VS

Pimco verhoogt obligatie exposure in ontwikkelde markten buiten VS

Obligaties Monetair beleid
Obligaties (03)

Voorkeur voor obligaties in regio’s waar de groei traag is en de inflatie meer onder controle.

‘Pimco verhoogt de obligatie exposure in ontwikkelde markten buiten de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve de rente waarschijnlijk langer hoog zal houden om de aanhoudende inflatie te bestrijden,’ zo laat het bedrijf vandaag weten.

‘Door de regionale verschillen in economische groei en inflatie ontstaan er wereldwijd verschillende monetaire beleidsroutes. Dit biedt mogelijkheden voor beleggers om hun obligatieportefeuilles te diversifiëren.’ ‘Wij geven de voorkeur aan obligaties in regio’s waar de groei traag is en de inflatie meer onder controle, zoals Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en ook de eurozone.’

‘De Amerikaanse economie vertoont een opmerkelijke veerkracht, ondanks de wereldwijde economische onzekerheden. De groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product  blijft robuust, wat zorgt voor een gunstig klimaat voor aandelenbeleggingen.’ ‘We geven in onze multi-assetportefeuille de voorkeur aan Amerikaanse large-cap aandelen, die met solide balansen in staat moeten zijn om beter te presteren in verschillende economische scenario’s. Specifiek zien we kansen in sectoren zoals technologie en industriële cyclische sectoren.’