Achmea IM wordt MVB-partner van Pensioenfonds ING

Achmea IM wordt MVB-partner van Pensioenfonds ING

Duurzaam beleggen Pensioenfondsen
Vriendschap-relatie-samenwerking-algemeen.jpg

Stichting Pensioenfonds ING kondigt een samenwerking aan met Achmea Investment Management op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB).

Achmea IM levert vanaf het derde kwartaal 2024 uitgebreide MVB-diensten aan het fonds, waaronder engagement, rapportage, monitoring en beoordeling van vermogensbeheerders op MVB-criteria. Pensioenfonds ING heeft ongeveer 65.000 deelnemers en een belegd vermogen van circa € 26 miljard.

De keuze voor Achmea IM is tot stand gekomen na een zorgvuldige oriëntatie en selectie. Wim van Iersel, uitvoerend bestuurder en directeur Beleggingen bij Pensioenfonds ING: 'Deze samenwerking is een belangrijke volgende stap in de verduurzaming van onze beleggingsportefeuille. In meerdere gespreksrondes heeft Achmea IM zich grondig verdiept in onze situatie en duidelijk laten zien welke meerwaarde zij ons kunnen bieden. We hebben Achmea IM leren kennen als een solide speler in de Nederlandse pensioen- en vermogensbeheermarkt, met een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en beleggen. We hebben veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking.'

Maureen Schlejen, Directievoorzitter Achmea IM, is blij met Pensioenfonds ING als nieuwe klant: 'We zijn zeer vereerd om te gaan samenwerken met Pensioenfonds ING, een vooraanstaand Nederlands ondernemingspensioenfonds. Hun keuze onderstreept onze jarenlange inzet voor maatschappelijk verantwoord beleggen en onze inspanningen op het gebied van impactbeleggen. We kijken uit naar een nauwe samenwerking en het opbouwen van een waardevolle relatie die beide partijen ten goede zal komen.'