Triodos Investment Management en Lendahand slaan handen ineen

Triodos Investment Management en Lendahand slaan handen ineen

Opkomende markten
Samenwerking.jpg

Nieuwe samenwerking mobiliseert meer kapitaal van particuliere beleggers naar impactvolle ondernemers in opkomende landen.

Triodos Investment Management en Lendahand slaan de handen ineen met een nieuw partnerschap. De samenwerking moet bewerkstelligen dat meer kapitaal van particuliere beleggers bij impactvolle bedrijven in opkomende landen terechtkomt. Het partnerschap focust zich op initiatieven in de energie- en landbouwsector die bijdragen aan de transitie naar duurzame en inclusieve samenlevingen.

De samenwerking is gebaseerd op het optimaal benutten van de ervaring en staat van dienst van beide organisaties. Triodos Investment Management zal Lendahand ondersteunen bij de selectie en monitoring van leningen, gebruikmakend van haar lange staat van dienst in het investeren in opkomende landen. Lendahand zal op zijn beurt verantwoordelijk zijn voor de crowdfunding, de communicatie met de crowd-investeerders en de transacties.

Hadewych Kuiper, Managing Director Investments bij Triodos Investment Management: ‘Particuliere beleggers spelen een belangrijke rol in het mobiliseren van meer kapitaal richting positieve verandering. Daarom zijn we verheugd over onze samenwerking met Lendahand. Het crowdfundingsplatform biedt particuliere beleggers de unieke mogelijkheid om zich rechtstreeks te verbinden met duurzame investeringsprojecten. We kijken er naar uit om samen met Lendahand bij te dragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving.’

De door Triodos Investment Management aangedragen projecten, zullen in lijn zijn met haar huidige investeringsactiviteiten in opkomende landen. Voor de samenwerking met Lendahand zal de focus vooral liggen op directe leningen aan investeerders met een hoge impact, met nadruk op hernieuwbare energie en duurzame landbouw.

Lendahand zal binnenkort de eerste crowdfundingcampagne lanceren voor een project dat is aangedragen door Triodos Investment Management. Het doel is om gezamenlijk te investeren in 10 tot 15 projecten per jaar.