BlackRock: Focus op differentiatie, kwaliteit en nieuwe technologieën

BlackRock: Focus op differentiatie, kwaliteit en nieuwe technologieën

Asset Allocatie
Algemeen (26) rapport asset allocatie financieel plan

Het is voor beleggers dit jaar nog belangrijker om te kijken naar de differentiatie en kwaliteit in een portefeuille. Er wordt veel volatiliteit verwacht in diverse sectoren door de afnemende, maar desondanks hardnekkige, inflatie en bijvoorbeeld de verkiezingen in een aantal grote landen.

BlackRock’s Thematic Research Investment Group stelt dat een aantal thema’s de komende twaalf maanden op de voorgrond zullen staan, zoals de reshoring van technologie, het verder introduceren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg, kunstmatige intelligentie (AI) en de overgang naar een CO2-arme maatschappij.

In de overgang naar een CO2-arme maatschappij ligt de focus op het veiligstellen van materialen, met name in essentiële bronnen zoals metalen, gerecyclede materialen en water. De vermogensbeheerder verwacht een toename in beleggingen in de productiecapaciteit voor EV-batterijen, halfgeleiders, datacenters en PV-zonnepanelen.

In een periode van voorraadvermindering en wereldwijde verkiezingen richt BlackRock zich op kwaliteit en prijsstelling. Met de verwachting van afnemende wereldwijde economische groei na de scherpe renteverhogingen, zoekt de vermogensbeheerder naar bedrijven die winstgroei kunnen waarborgen.

De opkomst van baanbrekende technologieën, vooral in de gezondheidszorg en kunstmatige intelligentie, biedt investeringskansen. BlackRock ziet deze onder meer in technologieën die markten verstoren of nieuwe markten creëren, zoals generatieve AI. In de gezondheidszorg ziet BlackRock veel potentieel voor het toepassen van AI op grote hoeveelheden data.