MPG: Herstel obligaties komende 24 maanden

MPG: Herstel obligaties komende 24 maanden

Obligaties
Bull stier (Rachel Claire, Pexels)

De verschuiving van aandelen naar vastrentende fondsen weerspiegelt de overtuiging dat obligaties aan het begin staan van een bull run.

Het is zeer waarschijnlijk is dat we een herstel van de obligaties zullen zien in de komende 24 maanden plaatsvinden, zo is de verwachting van 23% van de door Managing Partners Group (MPG) ondervraagde institutionele beleggers en vermogensbeheerders wereldwijd, met activa ter waarde van € 245 miljard onder beheer. Van de overige respondenten denkt 63% dat dit herstel zeer waarschijnlijk is. Drie procent denkt dat dit onwaarschijnlijk is, terwijl 11% het niet wist.

‘Ondertussen verwacht 82% van de respondenten dat nerveuze beleggers aandelenfondsen zullen blijven verlaten ten gunste van vastrentende fondsen’, aldus het bedrijf. ‘Bijna twee derde (65%) van de respondenten zegt dat de enorme uitstroom uit de aandelenmarkten de afgelopen weken licht zal toenemen, terwijl 17% een dramatische stijging verwacht. Slechts twee procent zegt dat de uitstroom zal afnemen en 16% zegt dat deze gelijk zal blijven.’

Obligaties aan begin van bull run

‘De verschuiving van aandelen naar vastrentende fondsen weerspiegelt de overtuiging dat obligaties aan het begin staan van een bull run’, zo stelt MPG. ‘Ruim vier vijfde (81%) zegt dat dit de richting is waar de markt naartoe gaat; 10% is het daar niet mee eens en negen procent weet het niet.

Op de vraag welke vastrentende sectoren het meest zullen profiteren van een terugkerende bull run, kozen institutionele beleggers en vermogensbeheerders voor Amerikaanse staatsobligaties, gevolgd door EU-staatsobligaties, Amerikaanse non-investment grade obligaties en vervolgens EU investment grade.’