DWS: Dividendaandelen helpen belegger in onzekere tijden

DWS: Dividendaandelen helpen belegger in onzekere tijden

Aandelen
Aandelenkoersen

De financiële markten mogen de afgelopen twee maanden relatief kalm zijn geweest, er is nog altijd sprake van een zekere desoriëntatie bij beleggers. Dit komt door de enorme onzekerheden over de economie en de inflatie.

Dat zegt beleggingsstrateeg Björn Jesch van vermogensbeheerder DWS. 'Een goede manier om deze lastige periode door te komen, is beleggen in dividend-aandelen', aldus Jesch. Hij verwijst ter illustratie naar het nieuwe record dat de Duitse beursgraadmeter Dax onlangs bereikte.

'Op 19 mei stond de Dax op een nieuw record van 16,275 punten. Dat was een toename van 92% vergeleken met het dal van maart 2020 toen de pandemie net begon. Dat klinkt indrukwekkend, zeker als je bedenkt wat het sentiment was in Duitsland na de Russische invasie in Oekraïne in februari 2022. Ter vergelijking, de Euro Stoxx 600 moet nog een record bereiken, en steeg tot nu toe met ‘slechts’ 67% sinds het dieptepunt in 2020. Maar er is een reden waarom de Dax het zoveel beter doet: de Dax-index wordt berekend inclusief herbelegd dividend, in tegenstelling tot de Stoxx 600. Het laat goed zien hoeveel dividend kan opleveren.'