Principal AM: Wereldwijde waarderingen van aandelen bieden volop kansen

Principal AM: Wereldwijde waarderingen van aandelen bieden volop kansen

Aandelen
Wereld.jpg

De wereldwijde aandelenmarkten schetsen een genuanceerd beeld in het tweede kwartaal. Terwijl de stijging van de Amerikaanse markt naar recordhoogtes werd aangevoerd door de Magnificent 7, die de waarderingen van large-caps tot het uiterste duwen, hebben Europa en Japan ook nieuwe benchmarks gevestigd.

In de VS suggereert het contrast tussen de gespannen waarderingen van large-caps en de (iets) aantrekkelijkere cijfers voor small- en mid-caps een potentieel draaipunt voor beleggers. De aantrekkingskracht van small-caps wordt waarschijnlijk versterkt door de gouden combinatie van een zachte landing en aanstaande renteverlagingen.

Europa daarentegen biedt meer ingetogen vooruitzichten, ondanks dat het aanzienlijk minder gespannen is dan de VS, wat een weerspiegeling is van de economische stagnatie van de regio. In Japan daarentegen bieden de terugkeer van inflatie, positieve rentetarieven en hervormingen van corporate governance mogelijkheden om waarde te realiseren, ondanks de hoge waarderingen.

Opkomende markten bieden een gemengd beeld. India blijft aan de duurdere kant en de Chinese markt zal waarschijnlijk blijven worstelen, tenzij de beleidsmakers nieuwe en invloedrijke stimuleringsmaatregelen introduceren. Beleggers moeten echter Latijns-Amerika in de gaten houden, dat momenteel profiteert van enkele van de meest aantrekkelijke waarderingen wereldwijd. In combinatie met de positieve fundamentals begint er een sterk beleggingsalternatief voor de regio te ontstaan. De wereldwijde waarderingen zijn ongetwijfeld gespannen, maar een nadere blik onthult potentiële kansen gebaseerd op de constructieve macro-achtergrond.