LGT Capital Partners gaat voor Shell pensioenfonds beheren

LGT Capital Partners gaat voor Shell pensioenfonds beheren

Pensioenfondsen
Asset allocatie (01)

LGT Capital Partners aangesteld door Shell pensioenfonds investeerders om private equity en infrastructure assets te beheren.

LGT Capital Partners (LGT CP) is door Shell Asset Management Company (SAMCo) aangesteld om vanaf 1 juni 2023 voor vijf van haar pensioenfondsklanten beheer- en adviesdiensten te leveren voor haar private equity- en infrastructuuractiva, zo meldt LGT CP vandaag.

‘In samenhang met deze benoeming breidt LGT CP zijn geografische aanwezigheid verder uit en opent het een nieuw kantoor in Den Haag, Nederland’, vervolgt het bedrijf. ‘De opening onderstreept het belang van de Nederlandse markt en versterkt de nabijheid van de firma bij particuliere en alternatieve beleggers in Nederland. De zes beleggingsprofessionals die de SAMCo-portefeuille beheren, treden toe tot de LGT CP-organisatie.’

‘Dankzij onze benadering als hoofdinvesteerder denken wij goed gepositioneerd te zijn om SAMCo en de pensioenfondsen van Shell te begeleiden bij het bereiken van hun investeringsdoelstellingen’, regaeert Roberto Paganoni, CEO van LGT CP. Het bedrijf heeft dan $ 85 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 650 institutionele klanten in 44 landen.