ABP, bpfBOUW en SPW investeren in hypotheken via MUNT

ABP, bpfBOUW en SPW investeren in hypotheken via MUNT

Vastgoed Pensioenfondsen
Vastgoed (01)

De pensioenfondsen ABP, bpfBOUW en SPW breiden hun beleggingen uit in hypotheken voor Nederlandse huishoudens.

De drie pensioenfondsen zijn via hun pensioenuitvoerder APG toegetreden tot het platform van DMFCO, waarmee wordt belegd in woninghypotheken van MUNT Hypotheken. Door deze transactie zal het belegde vermogen in Nederlandse hypotheken van de drie pensioenfondsen met in totaal € 1.735 miljard stijgen naar respectievelijk € 4 miljard (ABP), € 2 miljard (bpfBOUW) en € 1 miljard (SPW).

Met de toetreding van de drie pensioenfondsen investeren negen van de tien grootste pensioenfondsen in Nederland via DMFCO in woninghypotheken. Sinds de lancering van MUNT Hypotheken in 2014 is de hypotheekverstrekker uitgegroeid tot een speler van betekenis in de Nederlandse hypotheekmarkt, en heeft zij de markt zowel voor investeerders als consumenten aanzienlijk veranderd. Voor consumenten introduceerde MUNT Hypotheken verschillende verbeteringen die inmiddels gemeengoed zijn geworden in de markt, waaronder het boetevrij aflossen uit eigen middelen.

Rogier van der Hijden, algemeen directeur van DMFCO: 'We zijn zeer verheugd over het toetreden van APG tot ons platform. Niet alleen hebben we via APG een zeer vooraanstaande partij als lange termijn partner, we zien er ook naar uit om de ervaringen van APG en haar pensioenfondsklanten op het gebied van ESG te gebruiken om ons hypotheekbedrijf verder door te ontwikkelen.'

'Onze pensioenfondsklanten willen meer investeren in Nederland en de woningmarkt leent zich daar uitstekend voor. Voor onze klanten blijven hypotheken toegevoegde waarde bieden in de beleggingsportefeuille. Het mes snijdt aan twee kanten: het is een solide belegging in de Nederlandse woningmarkt met een stabiel rendement en tegelijkertijd zijn Nederlandse huizenbezitters daardoor verzekerd van een goede hypotheek met eerlijke voorwaarden, aldus Kay Mennens, Senior Portfoliomanager bij APG.