PGIM Fixed Income: Aandelenrally vergroot welvaartsongelijkheid in de VS

PGIM Fixed Income: Aandelenrally vergroot welvaartsongelijkheid in de VS

Aandelen
Beursvloer (01)

De pandemie en de daaropvolgende rally op de aandelenmarkten heeft de welvaartsongelijkheid in de Verenigde Staten mogelijk verder vergroot.

Dat stelt PGIM Fixed Income, de obligatiemanager van PGIM, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders met $1.400 miljard aan vermogen onder beheer, in haar wekelijkse nieuwsbrief.

De rijkste 1% van de Amerikaanse huishoudens heeft gemiddeld voor $12,3 miljoen aan aandelen, terwijl de middelste 40% van de huishoudens gemeten naar vermogen niet verder komt dan $65.000 gemiddeld.

Top 1% nu rijker dan middelste 40%

Als gevolg van de winst op hun aandelenportefeuille sinds 1990, is de top 1% nu rijker dan de middelste 40% bij elkaar. Van de totale Amerikaanse rijkdom groeide het aandeel in handen van de top 1% van zo’n 24% naar meer dan 30%, waar dat bij de middelste 40% daalde van meer dan 35% naar minder dan 30%.

Om de vermogensongelijkheid te verkleinen zouden volgens PGIM Fixed Income de middelste 40% en de onderste 50% van de huishoudens beter toegang moeten krijgen tot mogelijkheden en programma’s om vermogen op te bouwen.