DWS: Duitse industrie kan heel snel weer herstellen

DWS: Duitse industrie kan heel snel weer herstellen

Duitsland
Industrie.jpg

De Duitse industrie heeft een aardige boost gekregen door het gestegen aantal orders uit eigen land. Volgens het Duitse bureau voor de statistiek werden er in september 0,5% meer orders geplaatst dan in augustus. In Duitsland zelf werden er 2,3% meer orders geplaatst, maar vanuit het buitenland daalde het aantal orders met 0,8%

Bij dit laatste cijfer moet worden aangetekend dat de hoeveelheid orders vanuit het buitenland de maanden ervoor weer op pre-crisis niveau stond. De auto-industrie deed het heel goed. Er werden in september 5,1% meer in Duitsland geproduceerde auto’s besteld dan de maand ervoor. Het totaal aantal auto’s dat op kenteken werd gezet is in zowel Europa als in de VS en China sterk toegenomen.

Martin Moryson, econoom bij DWS, verwacht dat het ordercijfer in het vierde kwartaal minder rooskleurig uitvalt. Dit heeft vooral te maken met de coronapandemie, die de wereld weer in zijn greep heeft. Moryson stelt wel dat hij de toekomst optimistisch tegemoetziet: “De Chinese economie is weer flink op stoom en dat helpt de op export-georiënteerde Duitse industrie. De cijfers over september laten immers zien dat de Duitse industrie in zeer rap temp van een ernstige tegenvaller, zoals in het voorjaar toen de productie met 8% kelderde, kan herstellen.”