BMO GAM lanceert duurzaam fonds voor Chinese A-aandelen

BMO GAM lanceert duurzaam fonds voor Chinese A-aandelen

Duurzaam beleggen China
Vermogensgroei.jpg

BMO Global Asset Management (BMO GAM) lanceert vandaag een nieuw duurzaam aandelenfonds voor Chinese aandelen. Het BMO LGM Responsible A-Shares Equity Fund brengt het aantal duurzame BMO-fondsen op 15[1]. Het fonds wordt beheerd door een team van specialisten in opkomende aandelenmarkten, LGM Investments, die nauw samenwerken met het Responsible Investment-team van BMO GAM.

Het nieuwe fonds geeft beleggers toegang tot actief en fundamenteel management in Chinese A-aandelen; de aandelen van bedrijven die een notering hebben op de binnenlandse beurzen van China. Beleggers kunnen zo kiezen uit een grotere en meer diverse groep Chinese aandelen. Eerder dit jaar lanceerde BMO GAM ook al het Responsible Asian Equity Fund.

Het fonds maakt deel uit van het duurzaamheidspallet BMO GAM en valt onder de Responsible Investment-filosofie van de vermogensbeheerder, wat betekent dat er een sterke focus ligt op verantwoord bestuur en hoe bedrijven omgaan met duurzame en sociale problemen.

Dit houdt onder andere in:

  • Minder risico: het meenemen van Environmental, Social en Governance (ESG) factoren in aandelenanalyses helpt om de risico’s te beperken die gepaard gaan met beleggen in opkomende markten;
  • Duurzaamheid: het fonds investeert in bedrijven die helpen bij het aanpakken van duurzaamheidskwesties in China;
  • Engagement en Proxy voting: het beter managen van ESG-kwesties binnen bedrijven wordt gestimuleerd via het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen en engagement.
  • Manager van het BMO LGM Responsible China A-Shares Equity Fund is June Lui, CFA, die ook verantwoordelijk is voor BMO GAM’s Greater China Strategies. Ze opereert vanuit Hong Kong. June wordt ondersteund door het LGM Investment team van 17 professionals in Londen en Hong Kong.

June Lui: “We zien veel potentie in de aandelenmarkt op het Chinese vasteland en zijn verheugd om als een van de eersten een duurzaam fonds op dit gebied te lanceren. China transformeert en ontwikkelt zich steeds verder en daardoor ontstaan er steeds meer kansen voor langetermijnbeleggers. Wij zien de governance-problemen in de onshore-markt en zijn van mening dat deze kunnen worden aangepakt door ervoor te zorgen dat ESG-factoren een centrale plek krijgen in het besluitvormingsproces.”

 “We streven naar het genereren van sterke, voor risico gecorrigeerde rendementen op de lange termijn door te investeren in een portefeuille van hoogwaardige bedrijven die verantwoord ondernemen en het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving hoog in het vaandel dragen.”

Het fonds zoekt naar beleggingsmogelijkheden in de Chinese binnenlandse economie. Deze economie zal verder ontwikkelen en groeien als gevolg van trends als verstedelijking, inkomensgroei en technologische vooruitgang. Het zal ook zoeken naar kansen in kerngebieden die worden beïnvloed door belangrijke wereldwijde verschuivingen en die relevant zijn voor de groei in opkomende markten, zoals: gezondheid en welzijn, voedsel en voeding, de energietransitie, duurzaam financieren, een duurzame infrastructuur en technologische innovatie.

BMO Global Asset Management heeft meer dan 35 jaar ervaring in het ontwikkelen van duurzame beleggingsstrategieën voor klanten en lanceerde al in 1984 het eerste ethisch gescreende fonds in Europa.

Fondsinformatie:

2508 BMO GAM.jpg