Aberdeen Standard Investments lanceert nieuw EMD fonds

Aberdeen Standard Investments lanceert nieuw EMD fonds

Opkomende markten Obligaties ESG
Vermogensgroei.jpg

Aberdeen Standard Investments (ASI) heeft een emerging market debt-fonds gelanceerd met een ESG en politieke overlay.

Het Standard Life Investments Global SICAV II Emerging Market Debt Sustainable and Responsible Investment Fund belegt in staatsobligaties in harde valuta en zal worden beheerd door het 46-koppige EMD-team.

ASI heeft een bewezen duurzaam beleggingsproces in fixed income en het EMD-team heeft de afgelopen zes maanden voor ruim $700 miljoen dollar aan ESG-gerelateerde mandaten binnengehaald. Het nieuwe fonds zal alleen beleggen in staatsobligaties en obligaties van semi-overheden in harde valuta. Omdat er verschillen zijn tussen de analyses van en het engagement met landen en bedrijven is  een vast omschreven governanceproces in werking gezet.

Edwin Gutierrez, hoofd Emerging Market Sovereign Debt bij Aberdeen Standard Investments: “Veel instellingen zijn onderbelegd in deze asset class, terwijl er voor beleggers zeer overtuigende argumenten zijn om hun allocatie naar obligaties van opkomende markten te vergroten. Bovendien lijkt het voor de hand te liggen – gezien de aanhoudende onzekerheid in de ontwikkelde wereld – dat beleggers voor diversificatie van hun vastrentende portefeuille op zoek gaan naar mogelijkheden in die delen van de wereld die nog wel sterke groei laten zien. Landenspecifieke risico’s blijven bestaan, maar een beleggingsproces waarbij gebruik wordt gemaakt van onderzoek ter plekke en een geïntegreerde ESG-analyse, helpt beleggers bij het herkennen van zowel de risico’s als de kansen in deze regio’s.” 

“Ons eigen ‘sustainable responsible en sustainable’ raamwerk, dat 85 emittenten van staatsobligaties uit opkomende landen omvat, is de basis voor onze analyse en is erop gericht om uitgevers van obligaties die onze governance en politieke drempels niet halen, uit te sluiten. Tevens richt het zich op engagement met landen en semi-overheden uit opkomende markten die obligaties uitgeven om onszelf inzicht te verschaffen over de richting die zij inslaan", aldus Gutierrez.

Alex Hoctor-Duncan, Global Sales Director & Head EMEA Distribution bij Aberdeen Standard Investments: “Beleggers gaan steeds vaker op zoek naar producten die blootstelling bieden aan aantrekkelijke beleggingscategorieën zoals EMD en die ook rekening houden met ESG-factoren. De lancering van het Emerging Market Debt Sustainable and Responsible Investment Fund is een toevoeging aan onze uitgebreide waaier aan ESG-gerelateerde beleggingsmogelijkheden in verschillende asset classes, met het doel tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten overal ter wereld.”

Het fonds is geregistreerd in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.