Speakers at Seminar 'Investing under the new pension system'

Seminar 'Investing under the new pension system'

 1. Aldrik Venemans

  Aldrik Venemans

  Senior Actuaris, Beleidsadviseur, MN

  Aldrik Venemans is een ervaren actuaris die bij MN op dit moment PMT adviseert over de beleidskeuzes die gemaakt moeten worden in de aanloop naar de Wtp. In voorgaande functies was hij als Directeur respectievelijk Uitvoerend Bestuurder verantwoordelijk voor de aansturing van de bestuursbureaus van Pensioenfonds Medewerkers Apotheken en Pensioenfonds ING. Hij heeft veel ervaring met balansbeheer waarin een koppeling wordt gelegd tussen beleggingen en verplichtingen.
 2. Carl Kool

  Carl Kool

  Hoofd Fiduciair Management Nederland, BlackRock

  Carl Kool is Hoofd Fiduciair Management Nederland bij BlackRock waar hij sinds 2011 werkt. Daarvoor was hij Hoofd Strategy & Research bij het Doctors Pension Funds Services (DPFS). Eerder werkte hij onder meer ING en Robeco/IRIS. Kool is afgestudeerd in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CFA-charterholder.
 3. Cees Harm van den Berg

  Cees Harm van den Berg

  Expert Strategist, APG Asset Management

  Cees Harm van den Berg is Expert Strategist bij APG Asset Management, met een focus op strategische portefeuilleconstructie. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het strategisch beleggingsbeleid van diverse klanten van APG Asset Management. Daarnaast is hij nauw betrokken bij alles wat met het nieuwe pensioenakkoord te maken heeft, van het verzorgen van kennissessies tot het ondersteunen bij besluitvorming over de nieuwe contracten. van den Berg heeft een Master in Investment Analysis van Tilburg University en een Master of Economics van Macquarie University in Sydney. In juni 2013 rondde hij het CFA-programma af.
 4. Evalinde Eelens

  Evalinde Eelens

  Onafhankelijk Beleggingsdeskundige, Ravenna Consulting

  Evalinde Eelens is Onafhankelijk Beleggingsdeskundige en richtte in 2018 Ravenna Consulting op. Zij adviseert over beleggingen, vermogensbeheer, financieel risicomanagement, pensioenfondsbeheer en duurzaam beleggen. Eelens werd in 2018 Bestuurslid bij BPF Particuliere Beveiliging en BPF Schilders en in 2019 bij Pensioenfonds PostNL. Sinds januari 2023 is zij Lid van de beleggingscommissie van het Getronics UK Pension Plan in het Verenigd Koninkrijk.
 5. Jeroen van Bezooijen

  Jeroen van Bezooijen

  Executive Vice President, Head of EMEA Investment Solutions, PIMCO

  Jeroen van Bezooijen is Executive Vice President en Accountmanager van PIMCO in Londen, waar hij zich richt op klanten in de Benelux. Daarvoor was hij Strateeg in het team Client Solutions en Analytics. Voordat hij in 2008 bij PIMCO kwam, werkte hij bij Goldman Sachs (pensioen- en verzekeringsstrategie), bij Morgan Stanley (pensioenstrategie) en bij Mercer Investment Consulting. Hij heeft 27 jaar beleggingservaring en is afgestudeerd in economie en econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 6. Martin Sanders

  Martin Sanders

  Head of Pension Investments, AXA Investment Managers

  Martin Sanders is sinds 2020 werkzaam bij AXA Investment Managers als Head of Pension Investments. Hiervoor was hij Managing Director bij Altis Investment Management. Sanders werkt sinds 1991 in de Nederlandse en Europese pensioenwereld. Gedurende 11 jaar was hij CIO bij Univest Company. Zijn expertise strekt zich uit van LDI-beheer en strategische en duurzame assetallocatie tot managerselectie en -monitoring.
 7. Olivier Roodenburg

  Olivier Roodenburg

  Actuaris, Senior Manager, KPMG

  Olivier Roodenburg is sinds 2012 werkzaam bij KPMG waar hij werkzaamheden voor zowel de verzekerings- als de pensioensector uitvoert. Binnen het pensioensegment voert hij diverse Wtp-opdrachten uit, voor pensioenfondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties en asset managers. Eerder werkte hij 8 jaar als pensioenconsultant voor Aon Hewitt. Sinds 2023 is hij Bestuurslid van de Kring Pensioenen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Roodenburg heeft econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en daarna de opleiding tot actuaris afgerond aan het Actuarieel Instituut.
 8. Paul de Geus

  Paul de Geus

  Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen

  Paul de Geus is sinds 2014 professioneel Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen. Daarnaast is hij Voorzitter van de RvT bij PF Slagers. Eerder was hij actief in het vermogensbeheer van Shell Pensioenfonds en bij Robeco. Ook gaf hij leiding aan het institutioneel vermogensbeheer bij Delta Lloyd Asset Management. De Geus heeft Bedrijfseconomie gestudeerd en een postdoctorale opleiding tot register controller afgerond.
 9. Rik Albrecht

  Rik Albrecht

  Pensioenfondsbestuurder, Voorzitter beleggingscommissie, Toezichthouder, verschillende pensioenfondsen

  Rik Albrecht is betrokken bij diverse pensioenfondsen als Professioneel Bestuurder, Voorzitter beleggingscommissie en Toezichthouder. Tevens is hij Adviseur bij Roccade Advies. Eerder was hij Consultant bij Aon Hewitt en portefeuille-beheerder bij APG en DBV levensverzekeringen. Verder geeft Albrecht workshops ethiek voor de beleggingswereld. Hij heeft Economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Birmingham.
 10. Rik Maas

  Rik Maas

  Senior Manager, Financial Risk Management, EY Actuarissen

  Rik Maas is Senior Manager bij EY Actuarissen waar hij het team aanstuurt dat pensioenfondsen en andere institutionele beleggers adviseert over vermogensbeheer en financieel risicomanagement. Hij ondersteunt klanten, variërend van family offices tot grote bedrijfstakpensioenfondsen, met zijn beleggingsexpertise en levert daarmee countervailing power naar de (fiduciair) vermogensbeheerders. Als onderdeel van zijn activiteiten helpt Maas zijn klanten met het ontwerpen van het beleggingsbeleid onder de WTP, waaronder het vertalen van risicobereidheid naar concrete handvaten voor het beleggingsbeleid.
 11. Robert Kavanagh

  Robert Kavanagh

  Head of Investment Solutions, True Partner Capital

  Robert Kavanagh, CFA, is Head of Investment Solutions at True Partner Capital, where he works closely with clients and the firm's portfolio management and research teams. He joined True Partner Capital in 2019 from Goldman Sachs Asset Management, where he worked from 2004 to 2019 and where he was an Executive Director in the Alternative Investments & Manager Selection (AIMS) group, investing in external manager strategies across multiple asset classes and regions and working on portfolio construction, asset allocation and with a wide range of clients.

 

In cooperation with:
 

Logo's 25032024 (13032024)