Natixis IM: Het grootste gevaar is dat beleggers gemakzuchtig worden

Natixis IM: Het grootste gevaar is dat beleggers gemakzuchtig worden

Outlook Recession (threat)
Algemeen (26) rapport asset allocatie financieel plan

Na een goede start van het jaar met een dalende inflatie, aandelenmarkten die rendementen van dubbele cijfers bereikten en obligatierendementen die de hoogste stand in 15 jaar haalden, verwachten economen en beleggingsstrategen dat het recessierisico in het tweede halfjaar van 2023 afneemt.

Dat blijkt uit een enquête van vermogensbeheerder Natixis Investment Managers die eind juni 2023 werd uitgevoerd. Op basis van de inzichten van 32 marktstrategen, portefeuillebeheerders, analisten en economen verbonden aan Natixis Investment Managers, blijkt dat 50% een recessie als een laag risico voor de tweede helft van het jaar ziet.

Desalniettemin blijven zij voorzichtig en waarschuwen ze dat de tegenwind op de markt toeneemt en dat het beeld voor de tweede helft van het jaar onzeker wordt. Bijna driekwart (72%) is bezorgd dat de inflatie langer kan aanhouden dan verwacht en 38% denkt dat de rente langer hoog kan blijven dan verwacht. Ook maakt 66% van hen zich zorgen over bedrijfswinsten, zo blijkt uit het onderzoek.