BlackRock: Wereldwijde instroom ETF’s eindelijk weer uit het slop

BlackRock: Wereldwijde instroom ETF’s eindelijk weer uit het slop

ETFs
ETF (02) Actief Passief beleggen

Met een wereldwijde totale instroom van $ 111,5 miljard in oktober lijkt het eindelijk weer beter te gaan met ETF’s: de instroom is drie keer hoger dan de maand ervoor.

Het is bovendien voor het eerst sinds maart dat er in een maand ruim $ 100 miljard aan nieuw kapitaal in ETF’s werd belegd. Dit blijkt uit het maandelijkse ETF-rapport van vermogensbeheerder BlackRock.

Zowel aandelen- als fixed income-ETF’s wisten beleggers te trekken. De totale instroom in aandelen-ETF’s liep op van $ 31,6 miljard in september tot $ 79,0 miljard vorige maand. De instroom in fixed income-ETF’s was $ 34,2 miljard, tegenover $ 13,0 miljard een maand eerder.

Toch kende oktober niet alleen maar winnaars. Voor de zesde maand op rij stroomde er geld uit grondstoffen-ETF’s: $ 4,4 miljard.