BlackRock: Instroom obligatie-ETF's in september gehalveerd

BlackRock: Instroom obligatie-ETF's in september gehalveerd

ETFs Fixed Income
Obligaties (02)

De wereldwijde instroom in ETF’s is in september blijven steken op $ 35,9 miljard, tegenover $ 51,2 miljard de maand ervoor. De hoofdoorzaak waren fixed income-ETF’s, waar de instroom halveerde tot $ 12 miljard. Dat blijkt uit het maandelijkse ETF-rapport van vermogensbeheerder BlackRock.

Binnen het obligatie-segment waren er diverse trends. Er was een sterke instroom in Amerikaanse Treasuries terwijl de uitstroom uit Italiaans staatspapier de hele Europese obligatie-instroom naar beneden trok. In Investment Grade ETF’s (min $ 2,9 miljard), High Yield (min $ 2,4 miljard) en schuldpapier uit opkomende markten (min $ 4,1 miljard) trokken beleggers weg afgelopen maand.

Hoewel het vertrouwen in aandelen nog steeds laag is, boekten EM-aandelen hun hoogste instroom sinds april ($ 77 miljard), al ging dat bedrag volledig naar Azië-Pacific. Een stuk slechter gaat het met grondstoffen-ETF’s, die voor de vijfde maand op rij met een uitstroom kampten. Nadat er in september nog eens $ 6,9 miljard uit de sector stroomde, komt de som sinds mei dit jaar inmiddels op  min $ 32,4 miljard.