BlackRock: Lichte stijging wereldwijde instroom ETF’s in augustus

BlackRock: Lichte stijging wereldwijde instroom ETF’s in augustus

ETFs
ETF (01) actief passief

De wereldwijde instroom in ETF’s steeg licht in augustus, naar $ 49,4 miljard vergeleken met $ 46,9 miljard in juli. De instroom in aandelen-ETF’s was de voornaamste reden voor de stijging met een toename van $ 29,7 miljard. Dit maakt vermogensbeheerder BlackRock bekend.

De Amerikaanse aandelen-ETF’s waren met $ 30,2 miljard de belangrijkste factor. De instroom in dit segment noteerde een ruime verdubbeling op maandbasis en compenseerde zo ruimschoots de uitstroom van $ 7,7 miljard in Europese-ETF’s. De Europese uitstroom was de grootste sinds de periode direct na het Brexitreferendum in 2016 en is een weerspiegeling van de onzekerheid in de markt over het dalende consumentenvertrouwen en monetair beleid.