MFS: Vertrek Weidmann deels uit frustratie over ECB-beleid

MFS: Vertrek Weidmann deels uit frustratie over ECB-beleid

ECB
europese centrale bank (ECB).png

Annalise Piazza, Obligatieanalist bij vermogensbeheerder MFS, reageert op het vertrek van Bundesbankpresident Jens Weidmann eind dit jaar:

“Het vertrek van Weidmann is officieel wegens persoonlijke redenen, maar de brief van de Bundesbank suggereert dat hij zich als lid van de governing council van de ECB, de afgelopen tien jaar ongemakkelijk heeft gevoeld bij het monetaire beleid. Weidmann’s visie op monetair beleid is duidelijk veel conservatiever dan het huidige standpunt van de ECB. Weidmann heeft zijn frustratie geuit over hoe de ECB denkt over desinflatie. Het is nog te vroeg om te speculeren wie hem zal gaan vervangen, maar het is een belangrijke benoeming aangezien de president van de Bundesbank meebeslist over de toekomst van het PEPP-programma en de beleidsvorming in het tijdperk na de pandemie.”